top of page
Search
  • vierkamurinova

Každý deň môže byť nedeľa :)

Jeden klient mi raz povedal, že žije v neustálom strese. Vraj jediný deň, keď si dokáže trochu oddýchnuť je nedeľa. Ale od pondelka do piatku je to horor, aj keď v práci je všetko ok. Ako je to možné!?


Nuž možné to je. Celé je to o našom vnútornom nastavení. Od pondelka do piatku chodíme do práce. Tieto dni vnímame ako najviac stresujúce. Sobota je vo väčšine prípadov pracovná pre nás samých. A nedeľa je sviatočná, oddychová. V nedeľu sa vieme spomaliť, byť na seba milší, navzájom sa porozprávať. Všimnite si, že aj keď niekedy riešime pracovné veci v nedeľu je to pokojnejšie. Už sme si na to akosi zvykli. Ale je to naozaj iba o nedeli? Nie je to náhodou tak, že to ako nedeľu prežijeme si určujeme my sami? Že to my sami robíme tu nedeľu pohodovou?


Ja viem, že od pondelka do piatka chodíme do práce. Tam je stresujúci šéf, nestíhame termíny, riešime komplikované úlohy atď. Ale napriek všetkému aj od pondelka do piatka sa večer vraciame domov. A doma nás čaká tá istá domácnosť ako v nedeľu. Stačí len opäť trošku spomaliť a dopriať sami sebe čas na každodenný oddych po práci.

My tu nedeľu máme predsa v sebe. Tak si z nej môžeme užiť kúsoček každý deň. Je to naozaj len o našom nastavení



48 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page