top of page
Search
  • vierkamurinova

Materstvo - Nová etapa v živote ženy

Updated: Apr 8, 2021

Žena sa nestáva mamou len pôrodom. Naopak, stáva sa ňou hlavne tým, čo prichádza po ňom. Jej životný štýl sa úplne zmení. Stredobodom celého jej vesmíru sa stáva bábätko, ktoré ju potrebuje najviac.


Narodenie dieťaťa ženu zmení. Od toho dňa sa stáva oveľa silnejšou, rozvážnejšou a disciplinovanejšou. Ešte viac sa zvýši jej jemnosť a vnímavosť. O svoje dieťa sa dokáže starať 24 hodín denne a často krát aj bez prestávky. Prečo? Lebo láska! Od chvíle, keď sa jej dieťatko narodí jej vyprodukuje toľko, že ju každá ďalšia dávka vždy postaví na nohy a dodá jej dostatok novej trpezlivosti a sily, aby zvládla ďalší deň. Ďalší deň plný starostlivosti o svoje dieťa a jeho výchovu.

Materstvo teda nie je stav, ktorý vznikne automaticky pôrodom, materstvo je niečo, čo po pôrode treba tvoriť a trpezlivo a s láskou rozvíjať. Je to radosť, tešenie a drina zároveň. No najkrajšia a najzmysluplnejšia.


Materstvom žena napĺňa najposvätnejšiu rolu, ktorú od matky prírody dostala. Lebo život musí pokračovať a to sa dá zabezpečiť len narodením detičiek.

Milé dámy, ste pokračovateľkami života na tejto zemi, tak si to každý deň pripomínajte a buďte na to, kým ste, hrdé.


Ako som už vyššie spomínala, je to drina, ale stojí za to! A aj keď sa niekedy zdá, že to každodenné množstvo domácich prác nemá konca kraja, verte mi , je to rola, na ktorú môžete byť hrdé, lebo na jej konci je zaslúžená odmena. Krása a sila mladých žien a šťastný úsmev ich deti. Materstvo je proces transformácie, kedy sa z princezien stávajú kráľovné.


Niekde som čítala, aký rozdiel je medzi slúžkou, princeznou a kráľovnou. Byť slúžkou je ťažké, byť princeznou je ľahké, byť kráľovnou má zmysel. Slúžka sa nechá najať a hovorí "musím to urobiť", princezná sa rodí a hovorí "nechce sa mi to urobiť", kráľovná je v svojich rozhodnutiach slobodná a hovorí "môžem a chcem to urobiť". Je to len o uhle pohľadu ako sa na to budete pozerať. No uvedomte si, že najnáročnejsiu prácu a aj najvyššiu zodpovednosť mali vždy iba kráľovné. Slúžky veria, že zázraky sa dejú, princeznám sa naozaj dejú, kráľovné ich tvoria samé. Milé maminky, je to naozaj tak, vy všetky vytvárate každý deň nové zázraky. Je to naozaj mágia, ktorá sa nedá rozumom vyjadriť, lebo je súčasťou vašej ženskej identity.




15 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page